Omtale af mine bøger

Skrevet om Sammenhængskraft:

Endnu en klar og velargumenteret bog fra Kasper Støvring , der efterhånden er ved at etablere sig som Danmarks førende konservative intellektuelle. Han skriver klart og forståeligt uden unødige lærde henvisninger.

                                             Henrik Gade Jensen, Jyllands-Posten

 Det er ingen sag at skrive svært om det lette – men det omvendte er straks sværere: At skrive let om det svære. Men det er netop en kunst, som forfatter og lektor ved Syddansk Universitet, Kasper Støvring, formår.

                                             Kristian Østergaard, Roskildestift.dk

 […] debat føres der virkelig i denne saftige sag om de vigtigste samfundsspørgsmål i vor tid. Det forløsende er, at den meget konkrete nutidsdebat bliver sat ind i historiske rammer, som kan diskuteres, men som altid er interessante […] hans veloplagte debatbog er et vægtigt indslag i den kulturkamp, som borgerlige politikere ikke havde format til at udkæmpe, og som venstrefløjen og de kulturradikale slet ikke har vovet sig ind i.

                                             Bent Blüdnikow, Berlingske

 Kasper Støvring har skrevet en veloplagt og letlæst lille bog, der kan anbefales dem, der har brug for et skarpt instrument til at skære igennem tidens forskellige varianter af politisk korrekthed.

                                             Henrik Jensen, Kristeligt Dagblad

 

 Skrevet om mine andre bøger

Skrevet om Fortællingen om Fredens Europa (2014):

Støvring skal bestemt have ros for, at han har skrevet netop denne bog, som så præcist og forfriskende peger på en lang række af de problematiske sider ved det nuværende EU, og på hulheden i argumentet om ”Fredens Europa”.

Nikolaj Bøgh, Critique

Skrevet om Villy Sørensen og kulturkonservatismen (2011):

“Forfatteren bringer os ubesværet, næsten legende, igennem en vigtig del af Sørensens forfatterskab, og har et stort overskud, der kommer af troværdigt oparbejdet indsigt i Sørensens univers. Støvring skriver usædvanlig godt … Bogen rejser, med sin overbevisende dosering af påfaldende sprogkraft, indsigt og intensitet, mange meget relevante spørgsmål for den åndeligt engagerede … en sammensat, inspireret og nuanceret fortolkning af Sørensens univers … et nærmest overrumplende værk om den store filosof. Det er velgørende, han dermed manifesterer, at en ny generation nu tager hul på dette væsentlige forfatterskab.”

Sverre Kaels, kulturkapellet.dk

Skrevet om Det etiske kunstværk (2006):

“Bogen vil vække irritation og foragt, fordi den rører ved hævdvundne patenter og stærke kræfters insisteren på åndelig ejendomsret. Men man skal stå tidligt op, for man kan ikke gribe Støvring i rethaverisk enøjethed.”

Niels Barfoed, Weekendavisen

Skrevet om Blivende værdier (2004):

“Både socialismen og liberalismen døjer med eftervirkningen af Murens Fald.Men der er et ideologisk korttilbage at spille: konservatismen. Den unge litterat Kasper Støvring kridter den nye bane op.”

Nils Gunder Hansen, Berlingske