Modtagelsen af min bog Dansk natur

”Bogen er et ret subjektivt foretagende, hvor naturfølelsen og -inspirationen strømmer igennem hin enkelte, altså Støvring, når denne som en anden St. St. Blicher bevandrer – ja, ikke så meget den store alhede som egnen omkring Sorø. Og sådan er det vel: Vi danskere er fælles om at have hver sin opfattelse af, hvordan vejret og årstiderne har præget os.”

– Henrik Jensen skriver i Kristeligt Dagblad om det, han kalder en tænksom bog, der tager essaygenren alvorligt og guider læseren gennem tidløse budskaber

”Kasper Støvring rammer dybt med sine stærke og personlige naturskildringer, der er skrevet i et rigt, poetisk og sanseligt sprog. For Kasper Støvring frisætter naturen tankerne og giver ny energi. Det er meget inspirerende læsning, ikke mindst med de mange litterære henvisninger.”

– Lektørudtalelse

”Bogen kan læses forfra og bagfra, det er lige til at blive opløftet, trist og besnæret af, fordi den er skrevet af en observatør, der tør gå ind i naturen, tro sine egne øjne og skrive uden at tænke på de sociale konsekvenser. Aha, en forfatter. En rigtig forfatter.”

– Mikael Jalving, Jyllands-Posten

”Da det er Støvring, er det naturligvis ikke rene meteorologiske registreringer, der er nedfældet på siderne, men betragtninger over naturens påvirkninger af menneskesindet. Som tanker om skyld, tungsind og trang til hengivelse under en gudstjeneste i Sorø Klosterkirke, om under- eller overgang ved en vandring i Akademihaven, om døden og evigheden en snerig vinterdag ved Vester Broby Kirke.”

– De sjællandske lokalaviser