Amerikanske advarsler mod indblanding i Syrien

borgerkrigsyrienBør Vesten anført af USA intervenere i borgerkrigen i Syrien? Ikke hvis man lytter til en bred og betydningsfuld kreds af amerikanske forskere og meningsdannere.

Efter at det kort efter årsskiftet kom frem, at omkring 60.000 mennesker har mistet livet i den syriske borgerkrig, argumenteres der ellers igen fra flere steder for en militær og humanitær intervention i Syrien. Og i sin tale til FN’s generalforsamling i efteråret, krævede præsident Obama en løsning på krisen. Det er da også klart, at en intervention kun vil kunne foregå under USA’s ledelse.

Men især i den såkaldte realistiske skole i international politik, er man skeptisk. Realismen er – skønt ikke alle vedkender sig termen – en udbredt strømning, især i USA, og dens repræsentanter har flere tænketanke og magasiner i ryggen. Realismen er ikke blot en stærk intellektuel, men også en indflydelsesrig politisk strømning, der i forbindelse med krigen i Syrien ofte lader høre fra sig. Jeg har set på nogle væsentlige indlæg fra de seneste måneder. Læs mere.